open/close

640 km med fokus på skadede veteraner

DSV stod for logistikken på det 640 km lange cykelløb ’Denmark Challenge’, der havde mål på Kastellet.

DSV stod for logistikken på det 640 km lange cykelløb ’Denmark Challenge’, der havde mål på Kastellet.

”Afviklingen af cykelløbet er gået rigtig godt. Det her løb er helt nyt, og vi har mødt en fantastisk god opbakning på vores lange vej, og når vi har gjort stop undervejs,”  fortæller Jens Søndergaard, projektansvarlig for Denmark Challenge, Danmarks nye cykelløb med fokus på fysisk og psykisk skadede veteraner. 

De 640 km blev tilbagelagt over 6 etaper. Forsvarschef Bjørn Ingemann Bisserup var med til at sætte cykelløbet i gang ved at cykle med på 1. etape. Flere steder undervejs stoppede det 50 mand store cykelfelt til forskellige indslag og for at lægge kranse ved mindesten for faldne soldater. Jens Søndergaard siger:

”Det her cykelløb handler om at cykle sammen og styrke det sociale sammenhold blandt tidligere soldater. Vi deler mange fælles oplevelser fra vores udstationeringer. Når vi nu er samlet, er det også i den rette ånd, at vi mindes dem, der desværre ikke kan cykle med. Og det gør vi ved, at vi som allierede nationer skiftes til at lægge en krans.”

Foruden danske veteraner deltog også amerikanske, tyske, hollandske og australske veteraner i cykelløbet.

Ifølge Jens Søndergaard, der er medlem af foreningen Veteranskytterne, er dette ikke det sidste løb for skadede veteraner i Danmark. ”Der her løb har givet så meget og er derfor bestemt ikke det sidste løb. I den forbindelse vil jeg gerne sige tak til alle sponsorer. Uden deres hjælp og støtte havde dette cykelløb slet ikke kunnet lade sig gøre”.

DSV støtter hele vejen

DSV har støttet cykelløbet ved at transportere alle tænkelige fornødenheder over de 6 etaper. Executive Vice President i DSV Road Simon H. Galsgaard siger om støtten: 

”Jeg er virkelig glad for, at vi i DSV har kunnet være med til at gøre dette første cykelløb i Danmark til en succes. Veteranerne har alle ydet en enorm fredsbevarende indsats og betalt en høj pris for deres arbejde”. 

Læs også 'DSV støtter cykelløbet Denmark Challenge'

Om Denmark Challenge

Denmark Challenge er arrangeret af foreningen Veteranskytterne i samarbejde med Veteranstøtten.

Om Veteranskytterne
Foreningen Veteranskytterne er tilegnet nuværende og tidligere soldater, der er blevet såret i forbindelse med tjeneste, samt deres pårørende. Flertallet af soldaterne er blevet alvorligt såret eller på anden måde mærket af deres udsendelse for Danmark.

Læs mere om Veteranskytterne

Om Veteranstøtten
Formålet med Veteranstøtten er bl.a. at opfange de tidligere udsendte, der lider af psykiske efterreaktioner og ikke opsøger det offentlige system, inden de bliver en belastning for sig selv, for deres familier og for samfundet.

Læs mere om Veteranstøtten