open/close

Når transport gør en forskel

Har du en drøm, kan vi hjælpe dig på vej

To lærere rejste jorden rundt i en trehjulet tuk-tuk for at skabe opmærksomhed omkring uddannelse. Vi var med dem hele vejen.

En lille tuk-tuk i en god sags tjeneste

De to engelske lærere Nick Gough og Rich Sears besluttede at rejse jorden rundt for at skabe opmærksomhed omkring og støtte til små, men visionære uddannelsesprojekter ledet af lokale ildsjæle.

Nick og Rich havde et ønske om at opleve verdens mange forskellige steder, lyde, dufte og klima, og valget af transportmiddel faldt derfor på en lille tuk-tuk med en tophastighed på 50 km/t. Det langsomme og beskedne køretøj blev modtaget med smil overalt, de kom.

Rejsen begyndte i England i august 2012 og bragte dem gennem Europa, ned gennem Afrika, på tværs af Indien og til Asien og Sydamerika, før de vendte hjem igen kort før julen 2013. En imponerende tur på 42.120 km, hvoraf nogle blev tilbagelagt med tuk-tuk'en på slæb.

Tuk-tuk'en, som blev døbt Tommy, tøffede bravt over kontinenterne, men de store oceaner kunne den dog ikke klare.

"Da vi hørte om tuk-tuk-projektet, var vi glade for at kunne hjælpe. Det faldt os helt naturligt at tage os af transporten mellem kontinenterne, håndtere dokumenter og sørge for at alle toldregler blev overholdt. De lokale DSV-kontorer tog godt imod Nick og Rich og hjalp dem med transport over hele verden," udtaler Jens Bjørn Andersen, administrerende direktør for DSV.

Nick og Rich har været så venlige at give os deres feedback om deres oplevelser:

"DSV-folkene ... Man kan roligt sige, at alle, vi har mødt, har været helt fantastiske. Jeg må indrømme, at det ikke har været en nem opgave – forskellige tidszoner, forskellige tilladelser og trafikregler og sprogforskelle. DSV er en stor virksomhed, men alle, vi har arbejdet sammen med, har været effektive og hjælpsomme."

"Vi føler, at vi har set mange sider af DSV, og det er en virksomhed med en virkelig god og sammentømret organisation. Jeg vil gerne slå fast endnu engang, at uden DSV's hjælp ville vi have vendt hjem for længe siden, så en stor tak til alle."

Hos DSV bliver vi inspireret af menneskers opfindsomhed verden over; nogle arbejder i travle storbyer og andre på ufremkommelige og øde steder. Når vi bliver udfordret på, hvordan og hvad vi transporterer, kan vi udvikle os og dermed vores services. Vi fragter truede dyrearter fra et kontinent til et andet, nødhjælp til kriseramte områder, tungt udstyr til de arktiske egne, kraftværker til fjerne bjergegne, og i ny og næ en tuk-tuk over oceanerne. Alt sammen for mennesker som Nick og Rich, der er overbeviste om, at de kan ændre verden ved at udfordre det normale.

Så kære tuk-tuk-eventyrere, vi mener det, når vi siger: Det var en fornøjelse!

Få et tilbud