open/close

Sikker trafik på skoleskemaet

For en dag blev bøger og skolekridt skiftet ud med blinkende motorcykellygter og en stor blå lastbil på Roskildes største skole, Trekronerskolen. DSV og Politiet var på besøg for at sætte sikker trafik på skoleskemaet.

DSV sætter sikker trafik på skoleskemaet 

Helt tæt på

Der var masser af spændende nye oplevelser for børnene i løbet af dagen. De fire 4. klasser mødte imponerede det lokale politi, dystede i en sjov trafikquiz. Begejstringen var specielt stor omkring den store lastbil fra DSV, hvor de fik en hyggelig snak med chaufføren i førerhuset om livet i en lastbil og gode trafikvaner.

”At få draget virkeligheden ind i skoledagen gir’ rigtig god mening, specielt når det gælder trafik og færdsel", siger Jon Lissner, skoleleder på trekronerskolen.

 ”Nu kan vi bedre forstå, hvor vi skal stille os”

Børnene satte sig skiftevis bag rettet og spejdede forgæves i bakspejlet efter klassekammeraterne, der havde taget plads i den blinde vinkel. Til stor jubel fik børnene lov til at slutte besøget af med et ordentligt båt i lastbilens horn.

”Jeg var lidt bange for lastbiler før, men i dag fandt jeg ud af, at de passer ret godt på os og gør deres bedste for, at der ikke skal ske os noget. Chaufføren viste, hvor han bedst kan se os, og nu kan vi bedre forstå, hvor vi skal stille os. Så nu er jeg ikke så bange mere”, siger Liva fra 4. klasse.

Større sikkerhed i trafikken

DSV’s hovedkontor ligger i Hedehusene nær Roskilde. Med støtte fra lokale virksomheder besøger transport- og logistikvirksomheden skoler i nærområdet for at sætte fokus på trafiksikkerhed. Besøget på Trekronerskolen blev bakket op af Frellsen, der sørgede for chokolade til børnene.

”Da vi hørte om DSV’s initiativ, besluttede vi at bakke op. Vi har en del transport med både egne og fremmede biler. Den oplevelse og læring som disse børn har fået med DSV’s store lastbiler, vil forhåbentligt give vores børn her i Roskilde en større sikkerhed i trafikken”, siger Henrik Frellsen, Direktør i Frellsen kaffe og chokolade.

”Det giver rigtig god mening”

Færdselslære er en del af de timeløse fag i folkeskolen, hvor der bliver arbejdet med en række emner ud over fagene på skolens skema.

”Det er svært for os som skole at finde frem til hvilke foreninger og virksomheder, der har kapacitet og lyst til at samarbejde med os om de timeløse fag, så det er absolut en stor hjælp, at DSV kontaktede os, det giver rigtig god mening for os", siger Jon Lissner, skoleleder på trekronerskolen.

Læs mere om DSV i trafikken