open/close

DSV støtter cykelløbet Denmark Challenge

Når danske og internationale skadede veteraner cykler Denmark Challenge, støtter DSV ved at stå for logistikken under cykelløbets 6 etaper.

DSV støtter cykelløbet Denmark Challenge ved at stå for logistikken

Denmark Challenge er et nyt cykelløb i Danmark arrangeret af foreningen Veteranskytterne i samarbejde med Veteranstøtten.

Cykelløbet, der starter den 19. august fra Flyvestation Skalstrup i Roskilde, er fordelt på 6 etaper og bringer veteranerne gennem byer som Slagelse, Fredericia, Padborg, Kiel, Puttgarden og Vordingborg for at slutte efter i alt 640 km på Kastellet i København den 25. august.

Inspirationen til at afholde et længere cykelløb på dansk grund for skadede soldater med fysiske og/eller psykiske handicap kommer fra USA. Jens Søndergaard, der er tidligere soldat og nu medlem af Veteranskytterne og projektansvarlig for cykelløbet, fortæller:

”Cykelløb, hvor skadede soldater cykler længere stræk over flere dage, er et koncept, der stammer fra USA. Foruden at styrke det sociale sammenhold blandt tidligere soldater, der ofte deler mange af de samme oplevelser fra deres udstationeringer, er formålet at få skadede med fysiske og/eller psykiske men ind i en helingsproces og ligesom glemme deres symptomer”.

Jens Søndergaard er selv lam fra brystet og ned efter at være blevet skudt af en snigskytte i det tidligere Jugoslavien, og han har deltaget i denne slags løb i udlandet med hans specialbyggede cykel. 

”Det er stort, at vi kan afholde det her event i Danmark og sætte fokus på de skadede soldater. Sådanne løb er med til at styrke det sociale sammenhold og er for mange ligesom mig selv med til at få motioneret noget mere. At cykle 640 km kræver træning, og det giver mig et mål, som motiverer mig i hverdagen”.

DSV har mødt Jens Søndergaard og Kennet Juul Larsen under et træningspas på Fyn, hvor flere skadede soldater tilbagelagde små 50 km i bagende sol.  

DSV støtter med logistikken

DSV støtter med logistikken fra start til slut, når de 50 deltagere og 15 hjælpere fra nationer som Danmark, USA, Tyskland, Holland og Australien skal have transporteret alle tænkelige fornødenheder i forbindelse med det 6 dage lange cykelløb.

”Det er dejligt, at DSV hjælper os med logistikken. Det bliver noget lettere, at vi har en professionel partner, der står for at transportere fra startområde til mål på hver etape. Det giver bestemt en ro til mig som projektansvarlig”, siger Jens Søndergaard.

Cykelløbet Denmark Challenge
Et cykelløb, der sætter fokus på fællesskab og vilje blandt skadede veteraner.
1. etape: Flyvestation Skalstrup (Roskilde) til Slagelse  
2. etape: Slagelse til Fredericia
3. etape: Fredericia til Padborg
4. etape: Padborg til Kiel
Indlagt hviledag
5. etape: Puttgarden til Vordingborg
6. etape: Vordingborg til Kastellet i København

Cykelløbet er arrangeret af Veteranskytterne i samarbejde med Veteranstøtten.

Om Veteranskytterne
Foreningen Veteranskytterne er tilegnet nuværende og tidligere soldater, der er blevet såret i forbindelse med tjeneste, samt deres pårørende. Flertallet af soldaterne er blevet alvorligt såret eller på anden måde mærket af deres udsendelse for Danmark.

Læs mere om Veteranskytterne

Om Veteranstøtten
Formålet med Veteranstøtten er bl.a. at opfange de tidligere udsendte, der lider af psykiske efterreaktioner og ikke opsøger det offentlige system, inden de bliver en belastning for sig selv, for deres familier og for samfundet.

Læs mere om Veteranstøtten