Der er altid et nyt niveau af digitalisering i transport- og logistikbranchen

It-landskabet i DSV udvikler sig konstant. Det samme gør behovet for it-kompetencer.

digital rejse IT

I DSV er der fokus på effektive transport- og logistikløsninger, og her spiller it en nøglerolle. Jesper Riis, CIO i DSV, fortæller:

”For at vi hele tiden kan udvikle os og øge vores effektivitet, skal vi styrke vores it-kompetencer. Vi står på tærsklen til at tage nye teknologier ind, f.eks. Internet of Things til live tracking, og vi skal videreudvikle inden for f.eks. ’predictive analysis’ og software-robotics, som vi har gjort gode erfaringer med. Det stiller krav til vores it-folk.”

Med 1.000 lokationer i 80 lande og omkring 45.000 ansatte er it-organisationen i DSV godt beskæftiget. Sideløbende med supporten til forretningen arbejder it med at strømline og forenkle it-landskabet, så der skabes rum og plads til nye vigtige, innovative applikationer.

”Vi har over 2.000 applikationer kørende lige nu. For at vi kan bygge på med nye digitaliseringer og lægge flere automatiseringer ind i forretningen, skal vi hele tiden være gode til at forenkle, konsolidere og standardisere systemerne i vores it-landskab. En stærk it-infrastruktur gør, at vi hele tiden kan bygge nye ting ovenpå,”  forklarer Jesper Riis, der står i spidsen for DSV Global IT.

Han uddyber. ”Hvis vi har alt for mange lokale, skræddersyede it-løsninger eller flere systemer, der understøtter de samme processer, så bliver vi ramt af vores egen størrelse som virksomhed. Derfor er det vigtigt, at vi har super skarpe enterprise- og solution-arkitekter, der har det helt store overblik”.

Digitaliseringsrejsen i transport- og logistikbranchen

I forhold til at styrke it-kompetencerne i DSV fremhæver Jesper Riis digitaliseringsgraden i transport- og logistikbranchen og de endeløse muligheder for at bygge på: 

”DSV har en høj digitaliseringsgrad, og der er altid et nyt niveau af digitalisering, som vi kan gå i gang med. Derfor er vi på udkig efter medarbejdere, som vil med på denne spændende digitaliseringsrejse. Det er bl.a. folk, der kan programmere og drifte - og det er kreative it-folk med visioner.”

I uge 12 kan potentielle kandidater få lejlighed til at møde DSV, når DSV Global IT deltager på DSE’s job- og karrieremesse på DTU i Lyngby. DTU er på absolut eliteplan inden for tekniske uddannelser, også internationalt, og den 21. og 22. marts gæster op mod 10.000 studerende og nyuddannede DSE Messen. 

Der er derfor en oplagt mulighed for at skabe gode kontakter mellem DSV og fremtidens it-kræfter – der er brug for de helt rigtige kompetencer i DSV’s udvikling mod den digitale fremtid.

Læs mere om DSE's Job- og karrieremesse på DTU i Lyngby

Læs mere om karrieremulighederne i DSV