open/close

DSV – fra dansk transportfirma til globalt speditørselskab

Siden DSV blev etableret i 1976, har vi været igennem en række fusioner for at opretholde en nøgleposition i den globale transportindustri.

Det har resulteret i, at  vi er blevet større og stærkere. Med købet af UTI Worldwide Inc. i 2016 har vi styrket vores globale netværk og er nu blandt top fem speditørselskaber på verdensplan med kontorer i mere end 75 lande.

For at sætte fokus på vores forskellige services og kundesegmenter skildrer vi mellem aktiviteter i tre divisioner. Opdelingen i divisionerne; Road, Air & Sea og Solutions trådte i kraft tilbage i 2001. I dag bliver services udviklet og skræddersyet for at imødekomme kundernes stigende krav til produktløsninger, priser og transittider.

Læs mere om vores forskellige services:

Rejsen fra dansk transportfirma til global aktør

Det hele begyndte i 1976, da Leif Tullberg og ni uafhængige lastbilfirmaer etablerede DSV, De Sammensluttede Vognmænd af 13-7 1976 A/S.

Snart blev visionen at bevæge sig fra dansk transportfirma og ind på det internationale transportmarked. Visionen blev realiseret i 1989 med erhvervelsen af to konkurrerende eksportselskaber Borup Autotransport A/S og Hammerbro A/S-Bech Trans, efterfulgt at Samson Transport Co. A/S i 1997 og Svex Group A/S i 1999.

Dette var vigtige opkøbe, som var med til at ændre de services DSV tilbødservicen, forretningens fokus på produkter og det skabte rammerne for en international fremtid for virksomheden.

I 2000 blev det største skridt i selskabets historie taget med erhvervelsen af DFDS Transport Group, som førte til en ny æra og strategi. Vi styrkede ikke kun væres globale netværk, vi bevægede os også ind på nye segmenter af markedet. Foruden vejtransport i Skandinavien, Storbritannien, Baltikum og Europa, sikrede vi med erhvervelsen af DFDS Transport en omfattende logistiknetværk l og en nøgleposition inden for luftfragt og oversøisk transport til USA og Asien.

I 2005 blev vores position inden for sø- og luftfragt yderligere styrket med erhvervelsen af J.H. Bachmann. Det følgende år erhvervede DSV Frans Maas og avancerede fra at være en skandinavisk spiller til at være en ægte paneuropæisk spiller inden for vejtransport og logistik.

Med erhvervelsen er ABX LOGISTICS i 2008 kom Sydamerika også på kortet for DSV, og vi er nu til stede på alle kontinenter. Derudover forstærkede det DSV’s markedsposition i Europa og især Italien, Tyskland, Frankrig og Spanien.

DSV A/S erhvervede i januar 2016 UTi Worldwide Inc. og er i dag verdens femtestørste globale speditørfirma.