En ny begyndelse

Få sundere logistik og større overskud.

Mölnlycke Health Care er idag blevet en af verdens førende producenter og leverandører af engangsprodukter til operationer og sårbehandlingsprodukter.  

I Europa resulterede virksomhedens kraftige vækst dog i et sammensurium af lokale løsninger og aftaler – og dermed et distributionsnetværk med plads til forbedring.  Mölnlycke Health Care besluttede derfor at forenkle og modernisere sin logistikkæde. 

For Mölnlycke Health Care er det afgørende, at virksomhedens produkter leveres inden for 48 timer overalt i Europa. For at nå dette mål er Mölnlycke gået sammen med DSV om at udvikle og implementere en tydelig strategi opdelt i flere faser.

En leverandør sikrer overblik

Samarbejdet med mange forskellige transportører gjorde det svært at skabe ensartede løsninger og skabte en stor administrativ byrde for Mölnlycke Health Care. For at samle ydelserne et sted blev DSV bedt om at tage sig af transporterne i nogle lande og overtage ansvaret for de øvrige – så Mölnlycke kunne koncentrere sig om de større linjer. 

”Vores højeste prioritet har været at forenkle vores setup. Med DSV har vi skabt et ensartet, enkelt og samtidig fleksibelt system med kun en leverandør,” siger Magnus Wätteräng, EMEA Logistics Director for Mölnlycke.

Effektivitet og gennemsigtighed

Det tidligere system involverede mange lagerbygninger, der var lokaliseret tæt på virksomhedens vigtigste markeder, men nogle af disse lagre havde ikke tilstrækkelige trafikmængder eller faciliteter til at håndtere det avancerede medicinske udstyr og produkter, som Mölnlycke producerer. 
Som en løsning på denne udfordring foreslog DSV at konsolidere lagerfaciliteterne: Store faciliteter i Sverige, Belgien og Frankrig fungerer nu som regionale hubs, mens mindre og strategisk placerede lagre fungerer som egentlige filialer for faste leverancer. Denne ændring har gjort det lettere at sælge og sende både prisfølsomme produkter og avancerede løsninger til et større antal kunder. 

 

Vi er nu i  stand til at levere medicinsk udstyr og services til hospitaler og klinikker hurtigt og effektivt med fuld gennemsigtighed. Vi sparer penge på udgående og indkommende varer, har reduceret vores lagerbehov og afsender kun det, vi sælger

 Magnus Wätteräng, EMEA Logistics Director, Mölnlycke. 

Et nyt netværk er skabt

DSV er stolte af at samarbejde med Mölnlycke Health Care som leverandør af vejtransport, lagerløsninger, Xpress-produkter og strategiske services:  ”Mölnlycke Health Care er et godt eksempel på en succesfuld virksomhed, der har viljen og evnerne til at udvikle sig på alle områder. Ved at have en klar plan og implementere den skridt for skridt har de fået et nyt og effektivt europæisk netværk, der kan håndtere større volumener og sofistikerede services,” siger Wilbert Tholhuijsen, Director of Global Accounts, DSV. 

Fast samarbejde med DSV

Er din virksomhed på udkig efter en fast transportleverandør? Indled en dialog med os allerede i dag.

Start dialog om et fast samarbejde

 

Få et tilbud