Coronavirus COVID19
open/close

Coronavirus i Asien

Nedenstående statusopdatering er et øjebliksbillede af situationen i dag den 4. marts 2020. 

Gå tilbage til statusoversigt

Status for Asien den 4. marts 2020 

 

Import fra Asien og Kina (søfragt)

På søfragt nærmer vi os nu mere normale tilstande. Der er fortsat en del aflyste skibe, men det er ikke i samme omfang som i februar måned.

Kontor- samt produktionsfolk i Kina er i det store hele tilbage, og bookingniveauet ud af landet er på niveau med, hvad vi normalt ser efter det kinesiske nytår. Udviklingen i stigningen af antal bookinger er blot forsinket.

Vi skal dog gøre opmærksom på, at der fortsat er udfordringer med indenrigstransporten, da der mangler chauffører og lastbilkapacitet på grund af lokale restriktioner. Derfor er det specielt gods, der skal krydse flere provinser i Kina, som fortsat er problematisk.

Er du kunde hos DSV, anbefaler vi, at du kontakter din sædvanlige kontaktperson i DSV’s søfragt for yderligere information. 

Luftfragt til Asien

Vi modtager stadig meldinger om nye aflysninger grundet frygten for COVID-19. Senest har SAS aflyst deres flyvninger til Hong Kong fra 5. marts grundet manglende rejseaktivitet. SAS er blot ét af flere flyselskaber, som har aflyst afgange til flere lande i Asien på grund af et manglende passagergrundlag.

Fordi der trækkes kapacitet ud på ruter til lande uden for Kina, påvirker det nu fragtraterne på luftfragt på flere markeder i Asien. 

Er du kunde hos DSV, anbefaler vi, at du kontakter din sædvanlige kontaktperson i DSV’s luftfragt for yderligere information.

Gå tilbage til statusoversigt