Coronavirus COVID19
open/close

Luftfragt fra Kina

Nedenstående statusopdatering er et øjebliksbillede af situationen i dag den 27. april 2020.  

Gå tilbage til statusoversigt

Luftfragt fra Kina | status den 27. april 

Vores DSV-kollegaer i Kina melder om større godsophobninger i de kineske lufthavne. De nuværende flaskehalsproblemer på lufthavnsterminaler skyldes kombinationen af et Kina, der er tilbage i fuld produktionsstyrke, og en knap luftfragtskapacitet på grund af de manglende passagerflyvninger. 

Personal Protection Equipment (PPE)
Oven i det faktum at luftfragtskapaciteten ikke kan følge med eksporten i øjeblikket, er Kina verdens største leverandør af PPE (Personal Protection Equipment), det vi herhjemme kender som personlige værnemidler. 

Eksporten af personlige værnemidler til verdens lande er højt prioriteret og skaber et ekstra pres på lufthavnsterminalerne. Dagligt flyver en lang række dedikerede luftfragtsfly ind med det ene formål at hjemtage PPE-materiel til lande rundt omkring i verden. 

For at sikre en høj prioritering af personlige værnemidler har tolden i Kina skærpet reguleringen og dokumentationskravet for PPE samt udfører nu væsentligt flere manuelle godsinspektioner. 

Fordi håndteringen af generelt gods påvirkes af det enorme fokus på personlige værnemidler, arbejder DSV’s gateways i Kina proaktivt med at lette arbejdet i tolden og selve godshåndteringen ved at udfærdige disse PPE-dokumenter.

Transittider og forventninger til de kommende uger
Lige nu er de forventede transittider på import fra Kina med luftfragt (dør-til-dør-levering):

Beijing 7-10 dage
Hong Kong 7-10 dage
Shanghai 10-14 dage

I DSV forventer vi, at der her i løbet af uge 18 vil blive indleveret store mængder gods til lufthavnsterminaler op til ’Chinese Labour Holidays’, der strækker sig fra 1. maj til og med tirsdag den 5. maj. 

Vi håber, at flaskehalsproblemerne i lufthavnene vil blive reduceret i løbet af helligdagene, så vi fra medio næste uge kan se tegn på en normalisering ude i Kina. 

I DSV har vi heldigvis en række komplementerende løsninger til vores luftfragt, som på nuværende tidspunkt kan være ret så attraktive alt afhængig af dit transportbehov, transittid og pris.

DSV XPress, vejledende transittid 6-10 hverdage
Sea/Air, vejledende transittid 14-22 dage afhængig af hub (Korea, Singapore eller Dubai)
Vejtransport (FCL), vejledende transittid 17-20 dage
Banetransport, vejledende transittid 21 dage (FCL) og 25 dage (LCL)  

Er du kunde hos DSV og har spørgsmål til situationen eller planlægger forsendelser fra Kina, står din sædvanlige kontaktperson til rådighed og vil guide dig i valget af transportløsning.

Er du ikke kunde hos DSV og har en konkret transportforespørgsel, beder vi dig om at anvende vores onlineformulerer her.  

 Gå tilbage til statusoversigt