Coronavirus COVID19
open/close

Luftfragt

Nedenstående statusopdatering er et øjebliksbillede af situationen i dag den 19. marts 2020.  

Gå tilbage til statusoversigt

Luftfragt status den 19. marts 2020 

I DSV Air & Sea følger vi nøje udviklingen på luftfragt og ikke mindst kapaciteten, der bliver reduceret dag for dag på grund af den hastige udfasning af passagerflyvninger.

Flere lande i og udenfor Europa har ligesom Danmark indført indrejseforbud, som har sat en stopper for rejseaktiviteten. Dermed påvirkes luftfartsselskaberne, der må aflyse planlagte flyafgange i massevis.

Da store dele af den globale luftfragt flyttes med almindlige passagerfly, giver passagerstoppet virkelig en knaphed på mulighederne for at transportere gods ad luftvejen det næste stykke tid.

DSV har løsningerne i denne ekstraordinære situation  
I DSV står vi heldigvis godt rustet i denne ekstraordinære situation. Som en af verdens største aktører på luftfragt har vi plads på de passagerfly, som stadig flyver. Vi har en stærk position i markedet i forhold til at kunne sikre dig plads på rene fragtfly. Vi råder over vores egne fragtfly, der er med til sikre en luftbro mod henholdsvis øst og vest. Og sidst men ikke mindst har vi vores kurerservice i DSV XPress, der er et hurtigt og effektivt alternativ til mindre gods. 

Er du kunde hos DSV, opfordrer vi til en tæt dialog således, at vi planlægge dine oversøiske forsendelser og sikre dine forsyningskæder. 

Er du ikke kunde og er interesseret i at høre mere om vores løsninger i denne ekstraordinære situation, bedes du kontakte DSV’s luftfragtsafdeling

Luftfragt til og fra USA
Idet næsten halvdelen af handlen (i værdi) mellem USA og Europa transporteres med luftfragt, og over 60% af luftfragten flyttes med almindelige passagerfly, har masseaflysningerne en enorm indvirkning på luftfragtskapaciteten til og fra USA. 

Vi er i løbende dialog med vores amerikanske kollegaer, og selvom USA implementerer en række præventive tiltag som i Europa, opretholdes samtlige transportkritiske funktioner for at sikre forsyningskæder ind og ud af USA. Det vil sige, at tolden er åben, og der håndteres gods i lufthavnsterminaler og udføres dør-leveringer.  

I DSV’s danske luftfragtsafdeling anslår vi, at kapaciteten mellem USA og Danmark er blevet reduceret med langt over 50% inden for de seneste uger. Lige nu er det faktisk kun passagerfly, der har til formål at hjemtage danske og amerikanske statsborgere, som muliggør en direkte luftfragtforbindelse mellem USA og Danmark.

Frem til og med den 28. marts har SAS planlagt en daglig tur/retur afgang mellem København og New York samt København og Chicago. Dette betyder, at der ikke vil være nogen direkte luftfragtsforbindelse fra den 29. marts og frem til, at indrejseforbuddene i Danmark og USA ophører. 

Som Danmarks største luftfragtspeditør lykkes vi med at finde transportløsninger i denne ekstraordinære situation. Selvom luftfragtsmarkedet er dynamisk og udfordret, har vi qua vores størrelse både løsningerne og et stærkt og nødvendigt netværk af dedikerede kollegaer i USA, som vil være med til at sikre din virksomheds forsyningskæder. 

Løsninger til/fra USA på nuværende tidspunkt:
- DSV XPress (Kurerforsendelser af mindre gods)
- Fragtfly
- DSV’s eget charternetværk til større godsvolumener
- Hurtig og effektiv søfragt til den amerikanske østkyst

Er du kunde hos DSV og har spørgsmål til situationen eller planlagte forsendelser til/fra USA, opfordrer vi dig til at kontakte din sædvanlige kontaktperson, som vil kunne svare på spørgsmål og hjælpe dig i dit valg af transportløsning. 

Er du ikke kunde hos DSV og er interesseret i at høre mere om mulighederne, bedes du kontakte DSV’s luftfragtsafdeling

 Gå tilbage til statusoversigt