Coronavirus COVID19
open/close

Oversøiske markeder

Nedenstående statusopdatering er et øjebliksbillede af situationen i dag den 3. april 2020.  

Gå tilbage til statusoversigt

Oversøiske markeder status den 3. april 2020

I denne ekstraordinære situation står vi godt rustet i DSV. Vores stærke globale netværk og repræsentation i mere end 80 lande betyder, at vi får vigtige meldinger ind døgnet rundt om udviklingen lokalt såvel som regionalt.

I Danmark koordinerer vi al transport med vores DSV-kollegaer i det store udland. Dette gør os i stand til at navigere lokalt flere 1000 kilometer væk og sikre dig den mest hensigtsmæssige transportløsning under de givne omstændigheder. 

Nordamerika
Ingen restriktioner, der begrænser den kritiske infrastruktur og fragtbevægelser i henholdsvis USA og Canada.

Læs også vores seneste status på USA

Mellem- og Sydamerika 
Peru er på nuværende tidspunkt det marked i Mellem- og Sydamerika, hvor forsyningskæder og infrastruktur er hårdest ramt. DSV-kontorer er officielt lukket, og der håndteres ikke gods i hverken havne eller lufthavne. Det er kun pharma som transporteres i øjeblikket. 

Flyselskaber opererer fortsat på kontinentet ud fra de retningslinjer og begrænsninger, som sættes af myndigheder. 

Havnene er åbne og drifter normalt. Ligesom i Europa mangler der containere, og fragtpriserne stiger. 

Afrika og Mellemøsten
I Sydafrika har regeringen fremsat en liste over vigtige tjenester, der må transporteres i perioden fra den 26. marts og 3 uger frem.

Lufthavnene i Sydafrika er påvirket af en reduceret kapacitet. 

I DSV forventer vi, at regeringen i Sydafrika vil komme med yderligere tiltag, der sandsynligvis vil påvirke indenrigstransporten samt import og eksport til landet. 

Vores kollegaer i Mellemøsten melder om, at restriktioner ved grænseovergange besværliggører godstransporten. Det er f.eks. mellem Jordan og Saudi-Arabien. I øjeblikket er vores DSV-kollegaer gode til at anvende alternative ruter.

Asien og Pacific
I Australien og New Zealand skal skibe have været i mindst 14 dage transit, før de kan lægge til havn. På luftfragt melder vores kollegaer om begrænset kapacitet. 

På det asiatiske fastland mindskes forsinkelserne nu i takt med aftagende flaskehalsproblemer ved grænseovergangene.  

I Kina er alle DSV-kontorer nu åbne undtagen i Wuhan. DSV i Kina melder, at indenrigstransporten kører på tværs af regioner med udtagelse af Hubei-provinsen.

Læs også vores seneste status på Kina

Det indiske subkontinent

Indien er ramt af ’lockdown’ og alle statsgrænser er lukket. Da der er udgangsforbud i landet, er indenrigstransporten begrænset til kritiske varer. 

I Indien er kapaciteten på vejtransport udfordret af manglende chauffører. Ligeledes er havneterminaler og tolden påvirket, hvilket skaber ventetid og længere transittider. 

I Bangladesh, Pakistan og Sri Lanka meldes der også om forskellige former for ’lockdown’, der påvirker den sædvanlige indenrigstransport samt import og eksport. 

Er du kunde hos DSV og spørgsmål til dine forsendelser eller situationen på specifikke oversøiske markeder, står din sædvanlige kontaktperson til rådighed.

Er du ikke kunde hos DSV og har en konkret transportforespørgsel, beder vi dig om at anvende vores onlineformulerer.