Coronavirus i Kina påvirker den nationale og internationale transport til og fra landet
open/close

Coronavirus i Kina påvirker den nationale og internationale transport til og fra landet

Nedenstående statusopdatering er et øjebliksbillede af situationen i Kina i dag den 18. februar 2020. Vi anbefaler derfor, at du læser tilbage i vores statusopdateringer for at få et overblik over udviklingen i Kina.

Gå tilbage til statusoversigt

Status den 18. februar 2020 

 

Status i de forskellige provinser i Kina

Via nedenstående link finder du en oversigt over de forskellige DSV-kontorer samt lufthavne, havne, toldmyndigheder og kapaciteten for vejtransport i de pågældende områder. Du finder dit relevante DSV-kontor under ”DSV Branch/Unit” i oversigten.

Download PDF her

Søfragt og luftfragt til og fra Kina

Udviklingen er den, at aktiviteten på kontorer og fabrikker øges i Kina. 

De fleste havne og lufthavne er genåbnet, men aktivitetsniveauet er stadig under det normale. Forventningen de kommende uger er, at presset i havne og lufthavne vil stige. Specielt kapaciteten på luftfragt forventes belastet, idet flere flyselskaber har aflyste afgange til og fra Kina frem til den 29. marts.

På søfragt er der som tidligere oplyst mange aflyste afgange. I denne uge er cirka 60% af al kapacitet ud af Asien til Nordeuropa taget ud som følge af den manglende aktivitet i Kina. Den manglende kapacitet ud af Kina betyder, at den europæiske eksport vil blive ekstraordinært hårdt ramt den næste tid. Aktivitetsniveauet og volumen er uændret i Europa og vil blive ramt af begrænset antal containere og skibe til at flytte gods mod øst. Konsekvenserne vil være følgende:

  • Mangel på containere. De containere som tages i brug, kan være i dårligere stand end normalt
  • Tillæg fra rederierne på gods til østen
  • En meget håndfast styring af aftalt plads fra rederiernes side, hvor overbooking ikke er muligt
  • Uge 11, 12 og 13 vil blive de mest udfordrende uger grundet manglende skibsafgange. 

Vejtransport i Kina

De største udfordringer på nuværende tidspunkt er manglen på chauffører i Kina til at transportere gods til og fra havne og lufthavne. Manglen på chauffører skyldes myndighedernes karantæneregler. I flere provinser som bl.a. i Shanghai forsøger man nu at afhjælpe udfordringen med manglen på chauffører ved at gøre det lettere at krydse provinsgrænser ved hjælp af onlineregistrering af chauffører.  

Banetransport til og fra Kina

Hos DSV har vi en alternativ løsning med vejtransport (Full Truck Loads) til og fra Kina. Transittiden er på 15-17 dage. 
Ønsker du at høre mere om vores løsning med vejtransport kontakt venligst vores ekspert på banetransport Tine Jørgensen.

Er du kunde hos DSV og har forsendelser til og fra Kina, anbefaler vi, at du holder en tæt dialog med din sædvanlige kontaktperson om mulighederne den næste tid. 

Gå tilbage til statusoversigt