Coronavirus i Kina påvirker den nationale og internationale transport til og fra landet
open/close

Coronavirus i Kina påvirker den nationale og internationale transport til og fra landet

Nedenstående statusopdatering er et øjebliksbillede af situationen i Kina i dag den 21. februar 2020. Vi anbefaler derfor, at du læser tilbage i vores statusopdateringer for at få et overblik over udviklingen i Kina.

Gå tilbage til statusoversigt

Status den 21. februar 2020 

 

Status i de forskellige provinser i Kina

Via nedenstående link finder du en oversigt over de forskellige DSV-kontorer i Kina. 

Download PDF med status på de forskellige DSV-kontorer

Sø- og luftfragt (import fra Kina)


Selvom produktionen er stødt stigende, oplever vi på nuværende tidspunkt ikke de store udfordringer med pladsproblemer på fly og skibe ud af Kina. 

Vi forventer dog, at situationen vil ændre sig i den kommende tid i takt med at produktionen i Kina stiger yderligere. På luftfragt er kapaciteten de seneste to uger blevet reduceret med 40% sammenholdt med samme periode sidste år. Denne reduktion svarer til 75.000 tons luftfragt ud fra Kina. 

På søfragt viser nyeste tal, at kapaciteten fra Fjernøsten til Nordeuropa i denne uge (uge 8) er reduceret med over 60% som følge af aflyste afgange. Det svarer til omkring cirka 180.000 teu.

I de kommende uger er der ligeledes aflyst afgange, hvilket vil være med til reducere kapaciteten. 

Sø- og luftfragt (eksport til Kina)

Da produktionen i Europa har været normal og upåvirket af situationen, mærkes den voldsomme reduktion i kapacitet på søfragt og luftfragt. 

På luftfragt, hvor kapaciteten er reduceret med 40%, oplever vi længere transittider, pres på kapaciteten og højere priser til Kina.

På søfragt, hvor kapaciteten er kraftigt reduceret ind til Nordeuropa, vil den samme kapacitet og antallet af containere alt andet lige mangle til eksporten ud af Nordeuropa.

I DSV forventer vi, at den manglende kapacitet ikke kun vil udfordre søfragten fra Europa mod Østen men påvirke hele den generelle eksport ud af Europa. I den kommende tid vil det betyde følgende for søfragten: 

  • Udfordringer med plads til gods imod øst 
  • Mangel på containere på alle eksportmarkeder
  • Udfordringer med at sikre en ordentlig standard på de containere, der tages i brug
  • Rederier indfører tillæg som følge af situationen

Vejtransport i Kina

Situationen på vejtransport i Kina forbedres dag for dag. Dog er der geografiske forskelle, idet kapaciteten i nord er bedre end i den øvrige del af Kina. Forskellen skyldes, at mange af de chauffører, der lever og kører i den sydlige og centrale del af Kina, er hårdere ramt af myndighedernes restriktioner.

Download status på national kørsel i de forskellige områder

Til trods for forbedringerne oplever vi stadig udfordringer på vejtransport, som påvirker transporten af gods til og fra havne og lufthavne.   

Vejtransport til og fra Kina

Hos DSV har vi en alternativ løsning med vejtransport (Full Truck Loads) til og fra Kina. Transittiden er på 15-17 dage.

Ønsker du at høre mere om vores løsning med vejtransport kontakt venligst vores ekspert på banetransport Tine Jørgensen.

Er du kunde hos DSV og har forsendelser til og fra Kina, anbefaler vi, at du holder en tæt og løbende dialog med din sædvanlige kontaktperson.

Gå tilbage til statusoversigt