Coronavirus COVID19
open/close

Import og eksport med vejtransport

Nedenstående statusopdatering er et øjebliksbillede af situationen i dag den 17. marts 2020.  

Gå tilbage til statusoversigt

Import og eksport med vejtransport status den 17. marts 2020

I DSV Road følger vi nøje udviklingen på kapaciteten i Europa.

Flere lande i Europa har ligesom Danmark helt eller delvist lukket ned for deres grænser for at minimere en smittespredning ved rejseaktivitet. I Europa kan vi fortsat passere grænserne med gods, men vi oplever at kontrolindsatsen skaber forsinkelser og medvirker til længere transittider.

Indstillingen af færgetrafikken til/fra Norge har givet betydelig længere transportdistancer og medvirket til en kraftig reducering af kapacitet. På Italien er det høje smittetal og karantæneregler for chauffører med til at trække en stor del kapacitet ud af markedet.

På grund af udviklingen og det stigende smittetal i Europa, forventer vi derfor fortsat, at de næste uger vil bære præg af en stigende ustabilitet og tiltagende kapacitetsudfordringer i markedet, som vil påvirke vores performance og transittider på import såvel som eksport.

Er du kunde hos DSV, opfordrer vi til en tæt dialog, således at vi sammen kan planlæge dine forsendelser og sikre din virksomheds forsyningskæder i denne ekstra ordinære situation. 

Sikre afhentning og levering 
Idet vi har oplevet flere tilfælde, hvor det ikke har været muligt at læsse og/eller levere gods på grund af midlertidig lukning i de forskellige lande, anbefaler vi, at du holder en tæt kontakt med dine leverandører/kunder.

Som fragtbetaler bærer du risikoen og dermed også omkostningen, hvis afsender eller modtager hindrer os i at gennemføre en transportopgave.

Læsning og losning
Bliver vores chauffører instrueret i ikke at være til stede for at gennemgå godsets beskaffenhed samt antal colli ved afhentning og/eller levering, fraskriver vi os ethvert ansvar for eventuelt manglende- og/eller beskadige varer. 

Kvittering på dokumenter
For at minimere den fysiske kontakt ved afhentning og levering i Danmark, har vi instrueret vores chauffører i at kvittere på vegne af dig som kunde, hvis det ønskes. Det kan være på papir eller PDA, der er en håndholdt computer med trykfølsom skærm.

I denne ekstraordinære situation gør vi alt for sikre din virksomheds forsyningskæder uden at gå på kompromis med sikkerheden. Vi gør dog venligst opmærksom på, at vi hos DSV ikke hæfter for eventuelt økonomiske tab, ekstraomkostninger, forsinkelser med videre grundet følgevirkninger af COVID-19.  

Er du kunde hos DSV og har spørgsmål til dine forsendelser med vejtransport, står din sædvanlige kontaktperson til rådighed. 

Er du ikke kunde hos DSV og har en transportforespørgsel, beder vi dig om at anvende vores onlineformulerer.  

 

 

Gå tilbage til statusoversigt